Cornuleţe fragede cu gem

cornulete gem jpeg

Un aluat fraged şi bun! Aşa am putea descrie aceste cornuleţe fragede cu gem!

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 100 g zahăr 20 g drojdie 1 portocală 1 esenţă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 4 linguri margarină 1 linguriţă oţet

300 g gem de prune

100 g nucă măcinată

1 esenţă de rom

zahăr pudră

Cum se prepară

Se dizolvă drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu puţin zahăr şi făină. Se lasă maiaua la crescut 15 minute, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul, coaja rasă de portocală, esenţa de lămâie, zahărul vanilat şi oţetul.

Se frământă aluatul, turnând treptat o cană de apă caldă. La final se încorporează margarina topită şi se lasă ­aluatul la crescut 40 de minute. Se ia o bucată de aluat, se întinde o foaie rotundă mai subţire şi se taie în opt triunghiuri. Se amestecă gemul cu nuca şi esenţa de rom şi se pune pe fiecare triunghi câte o lingură din această com­poziţie.

Se formează cornuleţele şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată. Se procedează la fel cu restul de aluat şi de umplutură. Se dau cornuleţele la cuptor până se rumenesc şi se presară cu zahăr pudră cât sunt calde.