Creveţi cu lămâie şi usturoi

046e4364eb7a7568347a86f8ad4ce9ee jpeg

Dacă eşti presat de timp şi vrei ceva sănătos pentru cină, această reţetă de creveţi este soluţia perfectă. Farfuria va fi gata pregătită în mai puţin de 30 de minute şi va împrăştia în toată casa aroma proaspătă de lămâie. Poţi mânca aceşti creveţi împreună cu orez sau paste.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline 4 căţei de usturoi, pisaţi 500 g creveţi curăţaţi şi prefierţi 1 lingură zeamă de la o lămâie ¼ linguriţă fulgi de ardei iute pătrunjel proaspăt, tocat sare piper

Mod de preparare

Spală creveţii şi apoi tamponează-i cu un şervet de hârtie absorbant. Amestecă cu grijă într-un bol creveţii, cu zeama de lămâie şi fulgii de ardei.

Într-o tigaie, încingi uleiul la flacără medie. Adaugi usturoiul şi amesteci 30 de secunde, dar ai grijă să nu se ardă. Adaugi creveţii şi laşi pe foc 2-3 minute, timp în care amesteci des. Când creveţii au căpătat o nuanţă opacă, opreşti focul imediat. Pui pătrunjelul, sare şi piper după gust.

sursa: chewoutloud.com