Curcan cu orez şi legume

Adio masă copioasă, o salată e gustoasă şi binevenită pe masă!
Ingrediente (2 porţii)
½ piept de curcan 100 g orez 3 linguri ulei 1 fir de praz (partea albă) tăiat felii 2 morcovi tăiaţi felii 2 linguri de mazăre (conservă) 4-5 ciuperci mici întregi sau tăiate felii ½ ardei gras verde ½ ardei gras galben ½ ardei gras roşu 2 tulpini de ţelină tăiate felii subţiri busuioc cimbru uscat sare piper
Mod de preparare
Rumeneşti uşor pieptul de curcan în ulei bine încins, apoi îl tai fâşii şi îl aşezi într-o salatieră.În grăsimea rămasă sotezi legumele, la foc iute, amestecând continuu să nu se prindă de fundul vasului şi să rămână cât mai întregi. Adaugi orezul fiert separat şi scurs de apă, sotezi în continuare încă 5 minute. Condimentezi cu sare, piper, busuioc şi cimbru.
3După ce se răcesc le amesteci cu bucăţile de carne şi le serveşti alături de o salată verde cu ridichi.