File de cod cu spanac și capere

Fileul de cod cu spanac și capere combină simplitatea bucătăriei mediteraneene cu finețea unei mese elegante.

file de cod ci capere si spanac jpg

Ingrediente

2 mâini frunze de spanac proaspăt

2 căței de usturoi, tocați

2 fileuri de cod sare piper

1 lingură ulei de măsline

1 lingură capere

1 linguriță unt

Pentru sos

1 linguriță suc de lămâie

100 ml supă de legume

1 vârf cuțit de șofran

150 ml smântână pentru gătit

sare

piper alb

Mod de preparare

Pregătești sosul: pui într-o crăticioară supa de legume și adaugi firele de șofran. Lași 5 minute să infuzeze la foc mic. Torni smântâna, adaugi sare, piper și suc de lămâie. Fierbi ușor 5-6 minute, până ce sosul se îngroașă puțin.

Presari fileurile de cod cu sare și piper. Încălzești o tigaie cu ulei de măsline și prăjești peștele 3-4 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă aurie și miezul devine fraged.

În altă tigaie, topești untul și călești usturoiul 30 de secunde. Adaugi spanacul și caperele, amesteci și gătești 2-3 minute, până frunzele se înmoaie ușor.

Torni sosul cald într-o farfurie adâncă, pui deasupra spanacul cu capere, apoi așezi fileurile de cod. Presari câteva frunze de pătrunjel pentru culoare.