File de pește cu piure de țelină
Fileul de pește cu piure de țelină este un preparat fin și ușor, bun pentru o cină deosebită.

Ingrediente
2 țeline de mărime potrivită
lapte
2 fileuri de păstrăv
2 tulpini de fenicul
1 lingură unt
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Speli țelinele, le cureți și le tai cuburi. Le fierbi în lapte, atât cât să le acopere, până se înmoaie, le lași la scurs și le pasezi. Adaugi untul, sare și piper, după gust, pasezi până când obții un piure cremos și îl lași deoparte.
Încingi uleiul, dai peștele cu sare și cu piper, după gust și-l prăjești câte 5 minute pe fiecare parte, apoi îl scoți.
Speli bine tijele de fenicul și le tai pe lung, apoi e fierbi, până când se înmoaie, în apă cu sare. Le scoți și le lași deoparte.
Servești peștele cu piureul de țelină, alături de fenicul.