Gofre de post
Gofrele sau vafele sunt un desert delicios, iar în perioada postului poţi încerca reţeta vegetariană, pe care o serveşti cu fructe proaspete şi miere.
De ce ai nevoie pentru a pregăti gofre de post
550 ml lapte de soia
1 praf de copt
3 linguri ulei
3 linguri zahăr
300 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
scorţişoară, după gust
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
fulgi de ovăz, după gust
miere, după gust
fructe, opţional
Cum pregăteşti gofrele de post
Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adaugi esenţa de vanilie, zahăr, fulgi de ovăz şi scorţişoară, după gust. Torni treptat laptele şi uleiul. Mixezi bine compoziţia.
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Torni aluatul în forme speciale pentru gofre. Dai la copt 20-25 de minute, până se rumenesc bine. Seveşti cu miere şi fructe, dacă doreşti.
Sursa http://www.veganfamilyrecipes.com