Înghețată vegană cu lavandă
Înghețată vegană cu lavandă este ideală în zilele calde sau ca un răsfăț sofisticat după masă.

Ingrediente
400 ml lapte de cocos gras, din conservă
100 ml lapte de migdale sau caju
2 linguri sirop de arțar / agave / curmale
2 linguri ulei de cocos
1 linguriță flori uscate de lavandă comestibilă
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Înntr-un ibric mic, pui laptele vegetal și adaugi florile de lavandă. Încălzești ușor, fără să aduci la punctul de fierbere și lași la infuzat 10–15 minute. Strecori lavanda și torni laptele aromatizat într-un blender. Adaugi laptele de cocos, uleiul de cocos, siropul, vanilia și un praf de sare. Mixezi totul până devine o cremă fină.
Torni compoziția într-un recipient și congelezi 4–5 ore, amestecând din oră în oră pentru textură mai cremoasă. Servești sub formă de bile, decorate cu flori de lavandă uscată.