Lasagna cu spanac
De câte ori vine vorba de lasagna, te descurajezi pentru că te gândeşti că poate dura mult prepararea sa. Nu te descuraja! varianta propusă de noi este foarte uşor de preparat! Ingrediente (pentru 2 porţii)
4 foi de lasagna
300 g spanac congelat
2 ouă
2 linguri smântână
1 ceapă
2 căţei usturoi
300 g caşcaval răzuit
sare
Pentru sos bechamel
un cub de unt
3 linguri de făină
200 ml lapte cald
Mod de preparare
Foile de lasagna se dau într-un clocot şi se lasă la scurs. Se înăbuşă în ulei usturoiul mărunţit şi ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul, sare şi o ceşcuţă de apă şi se lasă să fiarbă până scade zeama.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă ouăle bătute şi smântâna, se amestecă bine şi se lasă la răcit. Într-un vas termorezistent se toarnă puţin sos, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos şi se pune un strat de spanac.
Se repetă operaţiunea până se termină foile. Deasupra se toarnă restul de sos şi caşcavalul răzuit. Se coace în cuptorul bine încins40-50 de minute.
Pentru sosul bechamel se pune untul în tigaia încinsă, se toarnă făina ploaie şi laptele cald, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
sursa foto: Shutterstock