Negresă cu glazură de ciocolată

Poate că ai nevoie de mai multe ingrediente pentru prepararea acestei negrese cu frişcă, dar va fi atât de bună încât abia vei aştepta să o faci din nou.
De ce ai nevoie pentru negresă cu glazură de ciocolată
Pentru negresă
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
100 g fulgi de ciocolată
6 linguri unt
200 g zahăr
100 g cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g iaurt
100 g unt de arahide
1 lingură zahăr pudră
1 lingură unt
Pentru glazură
100 g frişcă
100 g fulgi de ciocolată
1 lingură unt de arahide
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară negresă cu
glazură de ciocolată
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Amesteci fulgii de ciocolată cu untul şi-i aşezi pe foc, amestecând până când se omogenizează, apoi dai deoparte. Adaugi zahărul, cacaua, esenţa de vanilie, iaurtul şi omogenizezi. Pui făina şi amesteci până când se încorporează. Combini untul de arahide cu zahărul pudră şi lingura de unt şi freci până când capătă o consistenţă cremoasă.
Pui jumătate de compoziţie în tavă şi din loc în loc pui unt de arahide. Torni restul de compoziţie şi dai tava la cuptor până când negresa trece testul scobitorii. Laşi negresa să se răcească complet.
Pentru glazură, pui frişca pe foc până când începe să clocotească. Dai deoparte, pui fulgii de ciocolată şi untul de arahide, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Torni glazura peste prăjitură.
Sursa foto https://firstlookthencook.com