Negresă cu glazură de ciocolată

negresa jpeg

Poate că ai nevoie de mai multe ingrediente pentru prepararea acestei negrese cu frişcă, dar va fi atât de bună încât abia vei aştepta să o faci din nou.

De ce ai nevoie pentru negresă cu glazură de ciocolată

Pentru negresă

200 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

100 g fulgi de ciocolată

6 linguri unt

200 g zahăr

100 g cacao

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g iaurt

100 g unt de arahide

1 lingură zahăr pudră

1 lingură unt

Pentru glazură

100 g frişcă

100 g fulgi de ciocolată

1 lingură unt de arahide

½ linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară negresă cu

glazură de ciocolată

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Amesteci fulgii de ciocolată cu untul şi-i aşezi pe foc, amestecând până când se omogenizează, apoi dai deoparte. Adaugi zahărul, cacaua, esenţa de vanilie, iaurtul şi omogenizezi. Pui făina şi amesteci până când se încorporează. Combini untul de arahide cu zahărul pudră şi lingura de unt şi freci până când capătă o consistenţă cremoasă.

Pui jumătate de compoziţie în tavă şi din loc în loc pui unt de arahide. Torni restul de compoziţie şi dai tava la cuptor până când negresa trece testul scobitorii. Laşi negresa să se răcească complet.

Pentru glazură, pui frişca pe foc până când începe să clocotească. Dai deoparte, pui fulgii de ciocolată şi untul de arahide, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Torni glazura peste prăjitură.

Sursa foto https://firstlookthencook.com

https://firstlookthencook.com