Pește alb cu piure de păstârnac
Pește alb cu piure de păstârnac este un preparat perfect pentru o cină ușoară, dar sofisticată.

Ingrediente
500 g păstârnac
3-4 linguri smântână
1 lingură unt
2 fileuri de cod
3 căței de usturoi zdrobiți
1 ceapă, tăiată julien
4 linguri făină
frunze de baby spanac
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Pentru garnitură, speli, cureți și tai păstârnacul cubulețe, apoi îl pui la fiert în apă cu sare. După ce s-a înmuiat, îl dai de pe foc și îl transferi într-un bol. Adaugi smântâna, usturoiul, sare și piper, după gust și îl blenduiești până devine fin. Îl așezi pe platoul de servire.
Încingi, într-o tigaie, 2 linguri de ulei împreună cu untul și așezi fileurile de pește date cu sare și cu piper, după gust. Le ții până se rumenesc pe ambele părți, le dai deoparte și le așezi peste piureul de păstârnac.
Pentru ceapa prăjită, pui pe o farfurie făina, o amesteci cu sare și cu piper, după gust și o prăjești câteva minute în baie de ulei. O scoți pe șervețele, ca să îndepărtezi excesul de ulei, apoi o așezi peste pește și servești decorat cu frunze de baby spanac.




























