Plăcintă cu spanac şi ciuperci

placinta spanac ciuperci jpeg

Puţin spanac, câteva ciuperci şi un cartof dulce. Aluatul de plăcintă e gata cumpărat. Nimic mai simplu de preparat: o plăcintă cu spanac şi ciuperci.

Ingrediente

400 g aluat de foitaj 1 cartof dulce 10 ciuperci mici 200 g spanac proaspăt 50 ml lapte 1 nucă de unt 150 g telemea rasă 150 g telemea grasă de oaie 1 gălbenuş sare piper

Mod de preparare

Spanacul se spală, se scurge bine, se toacă mărunt şi se căleşte în untul topit până se înmoaie. Se adaugă telemeaua rasă şi laptele şi se mai lasă la foc potrivit câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se curăţă cartoful dulce şi ciupercile. Cartofii se taie bucăţi mari, iar ciupercile se lasă întregi sau se taie jumătate. Foaia de aluat se taie în jumătate. O parte se decupează pe interior în formă ovală, lăsând o margine de două degete. Se aşază foaia întreagă într-o tavă unsă (pe mijloc, nu să îmbrace tava), se ung marginile cu gălbenuş bătut şi se aşază deasupra foaia decupată, apăsând uşor ca să se lipească. În interiorul decupajului se întinde spanacul, se aşază bucăţile de cartof şi ciupercile, brânza tăiată cubuleţe şi se coace în cuptorul încins circa 40-45 de minute.