Salată cu ton

Salata cu ton jpeg

Peştele în combinaţie cu legume şi paste este foarte hrănitor.

Ingrediente:

300 g paste fusilli 100 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmburi 2 roşii mari câteva frunze de salată verde 1 cutie ton bucăţi sare piper 3-4 linguri ulei de măsline zeamă de la o lămâie

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă opt minute, se clătesc cu apă rece, se scurg bine, după care se pun într-un castron. Roşiile se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri sau cubuleţe şi se pun peste paste. Se adaugă ambele tipuri de măsline şi tonul scurs de zeamă. Se face un dressing din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata. Se amestecă salata uşor şi se pune pe un platou pe care se aşază frunze de salată verde.

Dificultate mică

1 porţie

Timp de preparare: 20'