Salată de ton cu fasole verde şi măsline

salata de ton cu fasole verde si masline jpeg

Crud în stil tartar cu lămâie verde, ca sushi sau sashimi ( două specialităţi nipone pe bază de ton roşu) ori în chifteluţe. Poate fi prăjit la tigaie, ca o friptură. Pentru a-şi păstra suculenţa şi acizii omega, nu-l gătiţi prea mult. Conaservat se armonizxează cu salatele mixte, cu un avocado sau cas umplutură pentru ou ori roşie.O salată de ton cu fasole verde şi măsline este ideală pentru cină.

Salată de ton cu fasole verde şi măsline - Ingrediente

150 g fasole verde proaspătă sau conservată 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 120 g ton bucăţi (din conservă) 8 fileuri de anşoa (din conservă) 1 salată verde 100 g măsline negre mărar verde

2 linguri oţet de vin roşu

1/2 lingură muştar iute

1 lingură ulei de măsline

1 căţel de usturoi

sare

piper

Salată de ton cu fasole verde şi măsline - Cum se prepară

Se fierbe fasolea verde în apă cu sare sau se scurge de zeamă dacă ­este din conservă. Se curăţă ouăle de coajă şi se taie felii groase. Roşiile se taie în două. Se spală frunzele de salată, se zvântă bine şi se aşază pe fundul unei salatiere. Deasupra se aşază, amestecate, fasolea verde, feliile de ouă, jumătăţile de roşii, bucăţile de ton, fileurile de anşoa, măslinele şi crenguţe de mărar verde. Separat, se bat energic oţetul, muştarul, uleiul, sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit, apoi se toarnă peste salată şi se serveşte după ce stă 5 minute să se asezoneze.