Spaghete cu spanac şi şuncă

Cu drag vă recomandăm această reţetă de paste: spaghete cu spanac şi şuncă. Se poate prepara oricând. Şi este şi foarte sănătoasă.
Ingrediente pentru spaghete cu spanac şi şuncă
300 g spaghete 500 g spanac 100 g şuncă (prosciutto) 1 căţel de usturoi 100 g telemea de oi 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 1 lingură făină sare piper
Mod de preparare pentru spaghete cu spanac şi şuncă
Se spală spanacul şi se fierbe 10 minute. Se scurge de apă, se toacă mărunt şi se amestecă cu un gălbenuş fiert şi zdrobit, cu un al doilea gălbenuş crud şi cu făina. Se pune amestecul pe foc, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă până scade bine zeama din spanac. Trebuie amestecat continuu. Când amestecul s-a îngroşat, se ia
deoparte, se bate cu uleiul şi untul şi se amestecă cu telemeaua rasă şi usturoiul pisat.
Separat, se fierb spaghetele „al dente”, se strecoară şi se amestecă cu spanacul. Cu ajutorul unei furculiţe, se înfăşoară „gheme” de spaghete, care se pun pe un platou de servit. Se garnisesc cu felii subţiri de şuncă (prosciutto), crude sau rumenite, care dau culoare şi gust special „lianelor” verzi. Poftiţi la o porţie zdravănă de spaghete cu spanac şi şuncă!