Spaghetti aglio e olio cu creveți
Spaghetti aglio e olio cu creveți este un preparat inspirat din bucătăria italiană, se servește imediat, fiind un fel principal ușor, rafinat și plin de gust.

Ingrediente
200 g spaghete
250 g creveți
4-5 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
4 linguri ulei de măsline
fulgi de chili
sare
piper
pătrunjel tocat
Mod de preparare
Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor, apoi le scurgi, dar păstrezi puțină apă de la paste.
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie largă și pui usturoiul tăiat felii. Îl rumenești ușor, având grijă să nu îl arzi. Adaugi fulgii de chili și amesteci câteva secunde. Pui creveții și îi gătești 2-3 minute, până se fac roz și opaci.
Torni spaghetele fierte în tigaie și amesteci cu sosul. Dacă e nevoie, adaugi 1-2 linguri din apa păstrată, ca să lege sosul. Condimentezi cu sare și piper. Presari pătrunjel tocat.
Servești imediat, cât sunt fierbinți.





























