Spaghetti aglio e olio cu creveți

Spaghetti aglio e olio cu creveți este un preparat inspirat din bucătăria italiană, se servește imediat, fiind un fel principal ușor, rafinat și plin de gust.

spagheti a olio cu creveti jpg

Ingrediente

200 g spaghete

250 g creveți

4-5 căței de usturoi, tăiați felii subțiri

4 linguri ulei de măsline

fulgi de chili

sare

piper

pătrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor, apoi le scurgi, dar păstrezi puțină apă de la paste.

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie largă și pui usturoiul tăiat felii. Îl rumenești ușor, având grijă să nu îl arzi. Adaugi fulgii de chili și amesteci câteva secunde. Pui creveții și îi gătești 2-3 minute, până se fac roz și opaci.

Torni spaghetele fierte în tigaie și amesteci cu sosul. Dacă e nevoie, adaugi 1-2 linguri din apa păstrată, ca să lege sosul. Condimentezi cu sare și piper. Presari pătrunjel tocat.

Servești imediat, cât sunt fierbinți.