Ştrudel cu mere şi scorţişoară

Deserturile preparate în casă vor fi întotdeauna cele mai bune şi cei mici vor aştepta cu nerăbdare să termini de preparat dulcele. Un desert delicios şi uşor de preparat este ştrudelul cu mere şi scorţişoară.
De ce ai nevoie pentru ştrudel cu mere şi scorţişoară
Pentru aluat
300 g făină
50 g unt
25 g zahăr
1 ou
90 ml lapte
1 praf de sare
Pentru umplutură
2 mere
2 linguri unt
30 g fulgi de migdale
coaja de la ½ de lămâie
3 linguri zahăr brun
scorţişoară, după gust
Pentru glazură
60 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
4 linguri lapte
Cum se prepară ştrudelul cu mere şi scorţişoară
Combini făina cu sarea, zahărul, untul şi amesteci până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Torni laptele treptat şi frămânţi până când obţii un aluat omogen. Îl înfăşori în plastic şi-l dai la rece 30 de minute.
Pentru umplutură, tai mărul curăţat cubuleţe şi-l amesteci cu zahărul, coaja de lămâie, fulgii de migdale, jumătate din untul topit şi scorţişoara.
Dai drumul la cuptor, întinzi aluatul şi-l tai fâşii pe margini. Pui umplutura şi împleteşti marginile aluatului. Ungi ştrudelul cu restul de unt topit şi-l dai la cuptor până când se rumeneşte.
Amesteci toate ingredientele pentru glazură până când obţii o pastă şi torni glazura peste ştrudel după ce s-a răcit.