Supă-cremă de țelină
Dacă nu ai preparat niciodată supă-cremă de țelină, e timpul să încerci această reţetă!

Ingrediente
3 țeline
1 ceapă
1 frunză de dafin
piper, după gust
3 cartofi
sare, după gust
3 l supă de legume
200 g smântână pentru gătit
5 căței de usturoi
felii de pâine prăjită
nucșoară, pentru servit
Mod de preparare
Speli și cureți legumele, apoi le tai cubulețe. Le pui într-o oală și torni peste ele supa de legume. Lași la fiert. Potrivești de sare și de piper, pui frunza de dafin și ții pe foc până când se înmoaie legumele. Dai oala deoparte, scoți frunza de dafin și mixezi legumele cu blenderul vertical.
Așezi din nou pe foc, amesteci smântâna ținută la temperatura camerei cu 3 căţei de usturoi zdrobiţi și încorporezi amestecul, în fir subțire, în supă. Lași câteva clocote și o dai deoparte de pe foc.
O servești decorată cu puțin praf de nucșoară și cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoiul rămas.