Supă de cartofi cu ciuperci

Zilele friguroase de iarnă vor trece mai uşor dacă prepari la prânz această supă de cartofi cu ciuperci.
De ce ai nevoie pentru supă de cartofi cu ciuperci
2 tije de praz
2 morcovi
1 ţelină, mai mică
6 linguri unt
1,2 l apă
1 kg cartofi
pătrunjel
1 linguriţă sare
piper
500 g ciuperci
50 g făină
100 ml smântână
100 ml lapte
Cum se prepară supa de cartofi cu ciuperci
Topeşti trei linguri de unt şi sotezi prazul feliat şi morcovii şi ţelina curăţate şi tocate. Le laşi pe foc aproximativ 5 minute, până când se înmoaie legumele. Torni apa, adaugi cartofii tăiaţi curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 15-20 de minute. Separat, sotezi ciupercile feliate în restul de unt şi, după ce a scăzut apa lăsată, le adaugi în oală. Combini făina cu laptele şi smântâna, le torni în supă şi laşi să fiarbă, amestecând constant, până când se îngroaşă. Dacă vrei, pasezi supa cu blenderul vertical.