Supă de mazăre cu găluşte

supa de mazare cu galuste jpeg

Nu toată lumea ştie că mazărea se foloseşte cu succes şi în supa cu găluşte. De altfel, supa de mazăre cu găluşte este foarte gustoasă şi este extrem de iubită de cei mici. Mazărea este tot timpul anului, aşa că o puteţi prepara oricând aveţi poftă de o supă hrănitoare şi foarte bună. Cei mici o vor mai cere la masă, cu siguranţă.

Ce ingrediente folosim pentru Supă de mazăre cu găluşte:

- 500 de grame de mazăre proaspătă sau congelată

- 1 ceapă

- 2-3 morcovi

- 1 ţelină mică

- 1,5 litri de apă sau supă de pui filtrată

- 3-4 linguri de făină

- 3-4 linguri de griş

- 2 ouă

- 1 lingură de ulei

- 20 de grame de unt

- 150 de ml de smântână

- jumătate de legătură de pătrunjel

- jumătate de legătură de mărar

- sare şi piper

- zeamă de lămâie

Cum preparăm  Supă de mazăre cu găluşte:

Găluştele pentru supa de mazăre se fac un pic mai tari, de aceea se pune şi făină la ele. Cine vrea găluşte moi, să le facă doar cu griş, făina le întăreşte puţin.

Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa, ţelina şi morcovii. În oala de supă se pune ulei la încins. Când s-a încins bine, se pune şi untul, apoi se toarnă la călit legumele tăiate cuburi. Tot acum se pune şi o lingură de sare. Se lasă la călit 5 minute la foc mic, amesetcându-se continuu.

După aceea, se pune apasau supa clocotită peste legume şi se lasă la fiert. Apoi, se adaugă mazărea, care se adaugă toată deodată. Până ce începe să clocotească mazărea, într-un castron se pune un ou întreg, alături de un albuş. Gălbenuşul se pune deoparte. Se amestecă bine, apoi se pun câte o lingură de făină, una de griş, treptat. Se amestecă mereu.

Când supa începe să clocotească, se pune cu lingura câte o găluşcă în supă. Gălbenuşul se bate bine cu smântâna şi 1-2 linguri de apă rece. Mazărea şi găluştele fierb între 7 şi 10 minute. După aceea, se trage oala de pe foc şi se adaugă gălbenuşul cu smântâna. Se condimentează după gust şi apoi se pune verdeaţa proaspăt tocată. Se aşază capacul şi se lasă aromele să se pătrundă.

La final, se zdrobeşte zeama de lămâie după gust, în fiecare farfurie. Poftă bună!