Supă de năut cu spanac

supa de naut cu spanac jpeg

Cei care îşi doresc o supă delicioasă şi deosebită, dar şi foarte sănătoasă, ar trebui să încerce supa de năut cu spanac. Uşor de preparat şi foarte gustoasă, această reţetă merită încercată cât mai des. Năutul este de origine din Orientul Mijlociu şi mâncărurile cu năut nu sunt neapărat cele mai cunoscute în România. Însă, este o legumă plină de proteine, fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, magneziu, zinc, cupru şi altele.

Supa de năut în combinaţie cu spanacul este ca o bombă energetică, ce îţi oferă ţie şi familiei tale vitamine importante pentru fiecare zi. În plus, această supă delicioasă poate fi un ingredient de bază în curele de slăbire.

Ingrediente Supă de năut cu spanac:

  • 150 de grame de spanac proaspăt
  • 3 conserve de boabe de năut
  • 1 ceapă mare
  • 6-8 căţei de usturoi
  • 1 conservă de roşii tăiate
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de cumin
  • Un vârf de linguriţă de boia dulce
  • Un vârf de linguriţă de ardei iute pudră
  • 60 de ml de ulei de măsline
  • 1 litru supă de legume
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Supă de năut cu spanac:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pune într-o oală la călit în ulei. Când devine transparentă, se adaugă usturoiul presat şi mirodeniile şi se mai lasă 1-2 minute. Apoi se pun treptat, roşiile scurse de zeamă şi trecute printr-un jet de apă, la fel ca şi boabele de năut. Spanacul nu se pune acum. Boabele de năut trebuie să fie acoperite cu apă, dacă supa de legume nu ajunge, se mai pune apă.

Se lasă la foc mare până dă într-un clocot, apoi se face focul mic, se acoperă cu capacul şi se lasă la fiert în tihnă timp de 45 de minute. După aceea se ia oala de pe foc, se pasează năutul, în aşa fel încât să rămână şi boabe întregi. Apoi, se pune şi spanacul spălat bine, se amestecă, se acoperă oala şi se mai lasă pe foc 2-3 minute.

În cazul în care nu aveţi spanac tânăr, frunzele de spanac se lasă la fiert mai mult şi se toacă mărunt. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte caldă. Poftă bună!