Tartă cu merişoare şi lămâie

Prăjiturile nu trebuie să fie neapărat foarte dulci. Cu cât sunt mai acrişoare cu atât vor avea o savoare aparte
Ai nevoie de
Pentru blat
300 g unt tăiat cubuleţe
¼ cană zahăr brun
¼ cană zahăr alb
2 căni şi jumătate făină
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 cană merişoare
2 căni zahăr
¼ cană apă
4 ouă
2 gălbenuşuri
1 lingură coajă de lămâie
½ cană zeamă de lămâie
¾ cană făină
Mixează untul cu zahărul până devine o cremă, după care adaugă făina şi 1 praf de sare. Aşază hârtie de copt într-o tavă hârtie de copt şi întinde aluatul. Dă tava la frigider până se întăreşte, după care dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Scoate-o şi las-o să se răcească
Într-un vas amestecă merişoarele cu ½ cană zahăr şi apa şi dă vasul pe foc până când siropul se îngroaşă. Pune merişoarele în blender până se transformă într-un piure, pe care-l strecori. În alt vas amestecă restul de zahăr cu ouăle, gălbenuşurile, zeama şi sucul de lămâie şi făina. Împarte compoziţia în două. Jumătate o amesteci cu piureul de merişoare, iar cealaltă o întinzi peste blat. Întinde şi compoziţia cu piure de merişoare şi mai coace prăjitura pentru 30 de minute.
Sursa foto http://www.sohowsittaste.com