Tartă cu merişoare şi lămâie

LemonCranberryPieBars2 jpeg

Prăjiturile nu trebuie să fie neapărat foarte dulci. Cu cât sunt mai acrişoare cu atât vor avea o savoare aparte

Ai nevoie de

Pentru blat

300 g unt tăiat cubuleţe

¼ cană zahăr brun

¼ cană zahăr alb

2 căni şi jumătate făină

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 cană merişoare

2 căni zahăr

¼ cană apă

4 ouă

2 gălbenuşuri

1 lingură coajă de lămâie

½ cană zeamă de lămâie

¾ cană făină

Mixează untul cu zahărul până devine o cremă, după care adaugă făina şi 1 praf de sare. Aşază hârtie de copt într-o tavă hârtie de copt şi întinde aluatul. Dă tava la frigider până se întăreşte, după care dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Scoate-o şi las-o să se răcească

Într-un vas amestecă merişoarele cu ½ cană zahăr şi apa şi dă vasul pe foc până când siropul se îngroaşă. Pune merişoarele în blender până se transformă într-un piure, pe care-l strecori. În alt vas amestecă restul de zahăr cu ouăle, gălbenuşurile, zeama şi sucul de lămâie şi făina. Împarte compoziţia în două. Jumătate o amesteci cu piureul de merişoare, iar cealaltă o întinzi peste blat. Întinde şi compoziţia cu piure de merişoare şi mai coace prăjitura pentru 30 de minute.

Sursa foto http://www.sohowsittaste.com

http://www.sohowsittaste.com