Tofu la grătar cu susan

tofu la gratar jpg

Unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale tofu-ului este versatilitatea acestuia atunci când vine vorba de prepararea mâncărurilor.

Ingrediente

200 g tofu feliat

1 lingură ulei de susan

1 lingură sos de soia

1 linguriță miere

1 lingură semințe de susan

sare și piper, după gust

lămâie și pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Scurgi bucățile de tofu și le înfășori într-un prosop de hârtie, pentru a îndepărta excesul de apă.

Într-un castron mic, amesteci uleiul de susan, sosul de soia și mierea. Asezonezi tofu cu acest amestec și lași la marinat 15-20 de minute. Încingi o tigaie grill, așezi bucățile de tofu marinat pe grătar și le gătești până când devin aurii și crocante pe fiecare parte. Așezi brânza de tofu pe un platou și decorezi cu felii de lămâie și pătrujel proaspăt.