Tort cu morcovi

O reţetă de tort de morcovi sănătoasă, fără prea multe grăsimi, dar bună, încât cu greu te vei opri la o singură felie.
De ce ai nevoie pentru tort de morcovi
Pentru blat
200 g făină
2 linguri praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
150 g zahăr brun
3 ouă
4 morcovi
50 ml ulei
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru cremă
16 linguri unt
400 g zahăr pudră
50 g lapte praf
2 linguri esenţă de vanilie
1 praf de sare
350 g cremă de brânză
Cum se prepară tort de morcovi
Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, uleiul turnat în fir subţire şi esenţa de vanilie. Adaugi morcovii curăţaţi raşi şi amesteci până se omogenizează, după care încorporezi făina. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi o dai la cuptor până ce trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit.
Pentru cremă, mixezi untul cu zahărul, laptele praf, vanilia şi sarea, iar după ce s-au omogenizat pui crema de brânză. Tai blatul felii, pe care le ungi cu cremă. Poţi păstra o parte din cremă pentru a orna tortul.