Turtă dulce de casă cu miere

Turta dulce de casa cu miere jpeg

Turta dulce este un fursec clasic de Crăciun isi pastreaza gustul izbitor de tare încă din Evul Mediu. Ghimbirul, scorţişoara, nucşoara şi bastonul de nucşoară se îmbină pentru a da un gust condimentat, picant, aşa cum ar fi fost la acea vreme. Pentru turta dulce se foloseşte melasa ca îndulcitor, ceva care ar fi fost apreciat de bucătarii medievali deoarece zahărul rafinat era foarte scump. Cu toate acestea, bucătarii din acea perioadă nu au creat omuleţii din turtă dulce. Prima persoană care a încercat acest lucru a fost, nimeni alta decât regina Elisabeta I a Angliei care a cerut ca fursecul să fie modelat în forma curtenilor săi preferaţi. Iată o reţetă tradiţională de turtă dulce de casă cu miere.

Turtă dulce de casă cu miere - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 5 g praf de ghimbir ½ linguriţă cacao 1 linguriţă scorţişoară 5 g nucşoară 75 g unt moale 75 ml miere 75 g zahăr brun 75 ml apă 1 ou

1 albuş de ou

100 g zahăr pudră

1 lingură zeamă lămâie

Turtă dulce de casă cu miere - Mod de preparare

Amesteci făina, praful de copt, ghimbirul, cacaua, scorţişoara şi nucşoara. Separat, combini untul, mierea, zahărul, apa şi oul. Adaugi ingredientele uscate şi amestecate. Baţi până obţii un aluat moale pe care îl laşi 2 ore la frigider. Îl întinzi în foaie subţire şi decupezi în ce forme vrei. Le aşezi într-o tavă tapetată. Laşi în cuptor până când s-au rumenit puţin pe fund. Dai deoparte. Prepari glazura bătând albuşul spumă, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Continui să baţi câteva minute, apoi ungi fiecare biscuit.