Tzatziki cu sfeclă roşie, cel mai gustos sos
Acest sos grecesc extrem de îndrăgit poate fi preparat şi cu alte ingrediente. De pildă, pentru a-i da un plus de savoare şi de culoare, foloseşte în reţeta ta sfeclă roşie. Cei mici, dar şi cei mari vor fi încântaţi de rezultat.
Tzatziki cu sfeclă roşie - Ingrediente
1 1/2 căni iaurt grecesc simplu 1 lingură mărar verde, tocat 1 căţel de usturoi, mărunţit sau dat prin răzătoare 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 praf piper negru măcinat 2 sfecle roşii (medii ) fierte, reci
Cum se prepară sosul tzatziki cu sfeclă roşie
Într-un vas, amesteci iaurtul, mărarul, usturoiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Dai sfecla prin răzătoarea cea mare, direct în vasul cu celelalte ingrediente.
Încorporezi sfecla rasă în compoziţia de iaurt şi amesteci până se omogenizează. Serveşti sosul tzatziki cu lipie sau bucăţi de pita.
Sursa + foto: karalydon.com