De la masa de prânz sau de cină, nu ar trebui să-ţi lipsească varza, ingredientul care dă mâncării gustul perfect, mai ales dacă adaugi carne şi cartofi, aşa cum este şi următoarea reţetă. Încearcă!

Ingrediente

  • 1 varză (1 kg)
  • 1 kg cartofi
  • 700 g fleică de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 100 ml suc de roşii
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 lingură untură
  • sare
  • piper

Toci varza fin, presari sare şi o laşi la scurs. Într-un vas antiaderent, pui untura şi căleşti ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoarea mică. Laşi 2-3 minute, apoi adaugi fleica de porc tăiată în bucăţi. Când carnea e bine rumenită pe toate părţile, pui cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari, varza, sucul de roşii, o cană de apă şi condimentezi cu boia dulce şi iute, sare şi piper, după gust.

Laşi să dea 2-3 clocote şi dai vasul la cuptor, la foc mediu, până ce scade zeama şi carnea se pătrunde uşor cu furculiţa. Serveşti gulaşul cald. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Bigos, reţetă poloneză de varză călită cu carne

Loading...