Polonezii obişnuiesc să prepare faimoasa reţetă şi cu cârnaţi, ciuperci şi bacon. Le lăsăm deoparte de data aceasta şi îţi propunem să găteşti varza cu ceea ce ai la îndemână prin bucătărie. Felul principal de mâncare va deveni la fel de gustos şi de aromat ca cel original!

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 30 g unt 
  • 500 g varză murată
  • 400 g varză crudă
  • 300 g carne de porc
  • 2 roşii sau 1 lingură pastă de tomate 
  • 650 ml supă de legume
  • 1 pahar vin alb sec
  • 300 g kaizer 
  • 100 g prune uscate, opţional
  • 1 lingură boia dulce praf
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 1 linguriţă coriandru uscat
  • 2-3 foi de dafin
  • sare şi piper, după gust 
  • pătrunjel proaspăt, pentru decor 

Mod de preparare 

Sotezi, într-o cratiţă mare, timp de câteva minute 30 g de unt, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit şi sosul de tomate sau roşiile spălate şi tăiate cuburi. 

Ulterior, toci mărunt atât varza acră, cât şi varza crudă, curăţată şi spălată. Adaugi peste ceapa şi usturoiul călite cantitatea de varză, carnea de porc tăiată cuburi, kaizerul tăiat feliuţe, prunele uscate dacă doreşti, zahărul brun, coriandrul uscat, boiaua dulce, foile de dafin şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci şi laşi, la foc mediu, timp de 3-4 minute să se întrepătrundă aromele. 

Torni supa de legume şi vinul alb sec şi laşi să fiarbă, sub capac şi la foc potrivit, până scade lichidul, iar varza şi carnea sunt fragede. 

Serveşti preparatul cald şi decorat cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Cârnaţi afumaţi cu varză la cuptor

 

Loading...