Cârnaţii afumaţi sunt delicioşi în combinaţie cu varza la cuptor. Aşa că în sezonul rece, e musai să încerci această reţetă.

Ai nevoie de

1 ciolan afumat
foi de dafin
200 g cârnaţi afumaţi
ulei
1 varză acră
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
cimbru
piper
2 căni apă

Preparare

Laşi varza murată la desărat cel puţin o oră şi o clăteşti bine în apă rece la final. Speli ciolanul afumat şi-l dai la fi ert acoperit cu apă, alături de câteva frunze de dafin.

Cât timp fierbe ciolanul, tai cârnaţii şi-i crestezi la capete, apoi îi rumeneşti puţin în ulei. Toci varza şi o storci bine de zeamă. Tai ceapa solzişori, ardeiul şi morcovul cubuleţe. Le căleşti, apoi adaugi varza, cimbrul, piperul, dafi nul şi apa. După ce varza s-a pătruns bine, stingi focul. Porţionezi ciolanul fi ert şi-l pui peste varză, adaugi şi cârnaţii, după care dai totul la cuptor un sfert de oră.

Tocăniţă de linte cu cârnaţi

Cârnaţi cu legume la cuptor

Varză a la Cluj cu cârnaţi

Loading...