Hummus cu sfeclă roşie

Dacă îţi place acest preparat libanez, atunci trebuie neapărat să încerci şi varianta cu sfeclă.
De ce ai nevoie pentru hummus cu sfeclă roşie
1 sfeclă roşie medie
3 căni năut
100 ml apă
5 căţei de usturoi
4 linguri suc de lămâie
100 g pastă de tahini
1 praf de sare
ulei de măsline, opţional
Cum se prepară hummus cu sfeclă roşie
Dai drumul la cuptor şi speli sfecla. O înfăşori în folie şi o coci 60-70 de minute, până când se înmoaie. O laşi la răcit şi o descojeşti. Pui sfecla tăiată în patru, năutul din conservă scurs, apa, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de tahini şi sare şi le mixezi până când capătă o consistenţă fină. Dacă vrei, poţi turna şi puţin ulei de măsline.
Sursa foto http://whattheheckdoieatnow.com