Hummus cu sfeclă roşie

hummus cu sfecla jpeg

Dacă îţi place acest preparat libanez, atunci trebuie neapărat să încerci şi varianta cu sfeclă.

De ce ai nevoie pentru hummus cu sfeclă roşie

1 sfeclă roşie medie

3 căni năut

100 ml apă

5 căţei de usturoi

4 linguri suc de lămâie

100 g pastă de tahini

1 praf de sare

ulei de măsline, opţional

Cum se prepară hummus cu sfeclă roşie

Dai drumul la cuptor şi speli sfecla. O înfăşori în folie şi o coci 60-70 de minute, până când se înmoaie. O laşi la răcit şi o descojeşti. Pui sfecla tăiată în patru, năutul din conservă scurs, apa, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de tahini şi sare şi le mixezi până când capătă o consistenţă fină. Dacă vrei, poţi turna şi puţin ulei de măsline.

Sursa foto http://whattheheckdoieatnow.com

http://whattheheckdoieatnow.com