Dacă îţi place acest preparat libanez, atunci trebuie neapărat să încerci şi varianta cu sfeclă.

De ce ai nevoie pentru hummus cu sfeclă roşie

1 sfeclă roşie medie

3 căni năut

100 ml apă

5 căţei de usturoi

4 linguri suc de lămâie

100 g pastă de tahini

1 praf de sare

ulei de măsline, opţional

Cum se prepară hummus cu sfeclă roşie

Dai drumul la cuptor şi speli sfecla. O înfăşori în folie şi o coci 60-70 de minute, până când se înmoaie. O laşi la răcit şi o descojeşti. Pui sfecla tăiată în patru, năutul din conservă scurs, apa, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de tahini şi sare şi le mixezi până când capătă o consistenţă fină. Dacă vrei, poţi turna şi puţin ulei de măsline.

Sursa foto http://whattheheckdoieatnow.com

Loading...