Sunt persoane care nu vor refuza niciodată un desert aşa cum e laptele de pasăre. De ce? Pentru că este pur şi simplu irezistibil!

 

Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie

Pentru decor

  • sos caramel
  • fulgi de migdale

Mod de preparare 

Pui laptele pe foc împreună cu miezul de la păstaia de vanilie şi le laşi să dea un clocot, apoi stingi focul. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 100 g de zahăr. Modelezi, cu ajutorul a două linguri, forme din albuş, pe care le aşezi peste lapte. Le laşi să se gătească câte 2 minute pe fiecare parte, apoi le iei şi le aşezi într-o tavă, cu spaţii între ele şi, după ce s-au răcit, le dai la frigider. Strecori laptele, îl pui din nou pe foc mic. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr şi le adaugi în cremă, amestecând constant până se îngroaşă puţin. O laşi la răcorit 10 minute, apoi o dai la frigider. Când serveşti laptele de pasăre, combini crema de vanilie cu bulele de albuş şi adaugi peste ele sos caramel şi fulgi de migdale.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă cremoasă de orez

Loading...