Limonadă cu lavandă şi miere: Mulţi dintre noi ştim despre efectele calmante ale lavandei folosită în mod extern. Foarte puţini ştiu, însă, că aceasta poate fi consumată intern, în băuturi, deserturi şi mâncăruri. Vă propunem o reţetă răcoritoare unde vedeta este această plantă atât de benefică pentru corp cât şi pentru minte.

Ingrediente limonadă cu lavandă şi miere:


5-6 lămâi
5-6 linguri de miere
3-4 codiţe de lavanda uscată cu tot cu flori
1,5-2 litri de apă plată sau minerală

Mod de preparare:


Într-o cratiţă fierbe jumătate din cantitatea de apă şi ia-o de pe foc. Adăugă mierea si lavanda şi las-o acoperită aproximativ 20 de minute.
Stoarce  lămâile, păstrând câteva felii pentru decor, adaugă restul de apă împreună cu siropul răcit. Opţional poţi pune şi cuburi de gheaţă.

Loading...