O reţetă interesantă, numai bună în post, de la Jamie Oliver.

De ce ai nevoie ca să faci mâncare de cartofi cu conopidă, spanac şi năut:

1 conopidă

800 g cartofi

2 căţei de usturoi

1 ceapă

1 ardei iute lung

2 linguri de ulei

2 linguri unt nesărat

1 linguriţă şofran

1 linguriţă chimen măcinat

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă seminţe de muştar

1 linguriţă ghimbir măcinat

1 linguriţă pudră de curry

1 x 400 g conservă de năut

250 g spanac

1 lingură de iaurt

1 lămâie mică lime

Cum prepari mâncare de cartofi cu conopidă, spanac şi năut:

Rupi conopida bucheţele şi o fierbi în apă fiartă cu sare 5 minute, scurgi, păstrând circa 150 ml. Cureţi cartofii şi îi tai bucăţi mari şi îi fierbi în apă fiartă cu sare 10 minute, apoi îi usuci. Cureţi şi tai subţire ceapa şi usturoiul, apoi ardeiul iute foarte fin. Încălzeşti uleiul şi untul într-o cratită mare la foc mic şi căleşti ceapa, usturoiul şi ardeiul iute până se înmoaie. Adaugi toate condimentele şi ţii la înăbuşit câteva minute. Adaugi conopida fiartă, cartofii şi apa păstrată, apoi laşi să fiarbă la foc mic 10 minute. Scurgi năutul şi îl adaugi, apoi spanacul, până se înmoaie. Transferi într-un vas pentru servit şi serveşti cu o lingură de iaurt şi puţină zeamă de lămâie.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

Loading...