Aperitiv de vară: piersici învelite în şuncă
Aperitivele nu au fost nicicând mai uşor de preparat. Aşa că pentru vara aceasta, îţi recomandăm o reţetă simplă, pentru ca tu să îţi impresionezi familia cu aceste piersici învelite în şuncă. Şi nu este vorba de orice fel de şuncă, ci de un autentic Prosciutto italian. Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, trebuie să încerci acest aperitiv rapid. Este o reţetă uşoară, nu necesită coacere şi ai nevoie doar de două ingrediente.
Piersici învelite în şuncă – Ingrediente
180 g de Prosciutto, şuncă italiană bine uscată, tăiată felii subţiri
2 piersici
Piersici învelite în şuncă – Mod de preparare
Tai fiecare piersică în jumătăţi şi scoţi sâmburele. Tai fiecare jumătate în trei, astfel încât să obţii 6 felii din fiecare fruct.
Tai fiecare felie de Prosciutto în jumătăţi (fie pe lungime, fie pe lăţime). Înfăşori o jumătate de feliuţă de Prosciutto în jurul fiecărei bucăţi de piersică. Presezi capătul feliei de şuncă peste partea care este deja înfăşurată pe piersică, astfel încât să se fixeze bine. Repeţi pentru fiecare felie de fruct. Serveşti aperitivul imediat.
Sursa + foto: basilandbubbly.com
Muşchi de porc cu prosciutto la cuptor FOTO
Muşchi de porc cu prosciutto la cuptor FOTO
Bruschette cu prosciutto şi mozarella
Bruschette cu prosciutto şi mozarella