Ardei umpluți cu brânză ricotta
Ardei umpluți cu brânză ricotta – un aperitiv ușor și plin de prospețime.

Ingrdiente
4 ardei roșii capia mici
250 g brânză ricotta
100 g brânză feta sfărâmată
2 căței de usturoi, tocați fin
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriță ierburi de Provence sau amestec de rozmarin, cimbru și oregano
2 linguri capere
½ linguriță fulgi de chili (opțional, pentru un gust ușor picant)
sare
piper, proaspăt măcinat, după gust
frunze de pătrunjel sau busuioc, pentru servire
Mod de preparare
Speli ardeii întregi și, cu grijă, le tai un capac mic în jurul codiței. Îndepărtezi semințele și nervurile din interior, păstrând ardeii întregi pentru umplut. Îi ungi pe exterior cu puțin ulei de măsline și presari sare și piper.
Într-un bol, amesteci brânza ricotta cu feta, cu usturoiul tocat, cu caperele, ierburile aromatice și un strop de ulei de măsline. Potrivești gustul de sare și piper. Cu o lingură, umpli fiecare ardei cu compoziția de brânzeturi, fără să presezi prea tare. Presari deasupra câțiva fulgi de chili, apoi așezi capacele tăiate la loc.
Așezi ardeii umpluți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau într-un vas termorezistent. Stropești cu puțin ulei de măsline și coci 30-35 de minute, până când coaja ardeilor se înmoaie și brânza devine ușor aurie. După ce îi scoți din cuptor, torni peste ei un
dressing făcut din ulei de măsline, capere tocate, puțin suc de lămâie și ierburi proaspete.
Lași ardeii să se odihnească 5 minute, apoi îi servești calzi sau la temperatura camerei, presărați cu pătrunjel sau busuioc proaspăt.



























