Avocado cu bacon și sos de iaurt

avocado jpg

Avocado nu este doar un aliment extrem de sănătos, ci şi delicios şi se potriveşte în diverse preparate.

Ingrediente

2 avocado coapte, dar ferme

8 felii de bacon

sare și piper, după gust

Pentru sosul de iaurt:

1 cană iaurt

1 lingură ulei de măsline

1 praf de sare

1 linguriță zeamă de lămâie

1 cățel de usturoi mărar proaspăt, tocat

Mod de preparare

Tai avocado pe jumătate și îndepărtezi sâmburele. Scoți pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri și o tai în bucăți egale.

Condimentezi cu sare și piper, după gust. Înfășori fiecare bucată de avocado într-o felie de bacon, asigurându-te că baconul se fixează bine de jur împrejur. Așezi rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptor 15 minute sau până când baconul devine crocant și auriu. Trebuie să întorci rulourile pe toate părțile pentru a se rumeni uniform. Scoți tava din cuptor și lași rulourile să se răcească puțin înainte de a le servi.

Între timp, pregătești sosul de iaurt: amesteci iaurtul cu sarea și uleiul de măsline într-un bol, adaugi usturoiul zdrobit și zeama de lămâie, pentru un gust mai acidulat și, la final, mărarul proaspăt tocat. Amesteci bine pentru a se combina aromele.

Servești rulourile de avocado cu sos de iaurt și legume proaspete.