Biluțe cu chimen și brânză
Ai poftă să mănânci ceva deosebit? Încearcă aceste biluțe și nu vei regreta.
Ingrediente
500 g cartofi
2 ouă
100 g făină
150 g brânză telemea
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
coriandru uscat
3 linguri pesmet panko
1 linguriță chimen
ulei, pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi speli și îi tai cuburi. Îi pui la fiert în apă cu sare, iar după ce s-au fiert, îi scurgi bine și îi zdrobești.
Într-un castron mare, amesteci cartofii zdrobiți cu ouăle, brânza rasă, făina, verdeața tocată, coriandru, chimen, sare și piper după gust. Omogenizezi prin frământare până obții un aluat.
Modelezi biluțele, le tăvălești prin pesmetul panko și le rumenești bine în uleiul încins. Le scurgi apoi pe un prosop absorbant și le servești calde.