Biluțe cu chimen și brânză

bilute cu chimen jpg

Ai poftă să mănânci ceva deosebit? Încearcă aceste biluțe și nu vei regreta.

Ingrediente

500 g cartofi

2 ouă

100 g făină

150 g brânză telemea

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

coriandru uscat

3 linguri pesmet panko

1 linguriță chimen

ulei, pentru prăjit

sare

piper

Mod de preparare

Cureți cartofii, îi speli și îi tai cuburi. Îi pui la fiert în apă cu sare, iar după ce s-au fiert, îi scurgi bine și îi zdrobești.

Într-un castron mare, amesteci cartofii zdrobiți cu ouăle, brânza rasă, făina, verdeața tocată, coriandru, chimen, sare și piper după gust. Omogenizezi prin frământare până obții un aluat.

Modelezi biluțele, le tăvălești prin pesmetul panko și le rumenești bine în uleiul încins. Le scurgi apoi pe un prosop absorbant și le servești calde.