Brioşe cu afine
Profită de ultimele afine din piaţă pentru a prepara cele mai delicioase brioşe cu afine.
Ingrediente
300 g făină
4 ouă
200 g unt
200 g zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
coajă de portocală rasă
2 pacheţele praf de copt
3 linguri lapte
150 g afine
Mod de preparare Freacă untul cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până ce devine o cremă. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Adaugă coaja de portocală şi apoi făina cernută, amestecată cu praful de copt şi laptele. Amestecă bine, până ce obţii un aluat uniform. Adaugă afinele spălate şi bine zvântate şi amestecă-le uşor, ca să nu se sfărâme.
Aşază hârtie specială pentru copt în formele de brioşe, unge-le cu unt şi, folosind o lingură, umple-le cu aluatul preparat. Ai grijă să nu fie prea pline, deoarece aluatul creşte în timpul coptului. Introdu formele în cuptorul bine încins pentru 30 de minute.