Brioșe glazurate
Brioșele glazurate sunt perfecte pentru mic dejun sau gustări.

Ingrediente
Pentru brioșe
250 g făină
100 g zahăr
8 g praf de copt
1 linguriță scorțișoară
un praf de sare
1 ou
150 ml lapte
80 ml ulei
1 linguriță extract vanilie
200 g mere, curățate și tăiate cubulețe
Pentru glazură
200 g cremă fină de brânză
50 g unt moale
80 g zahăr pudră
1 linguriță extract vanilie
Pentru decor
12 felii subțiri de măr uscat
scorțișoară pudră, pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina, zahărul, praful de copt, scorțișoara și sarea. În alt bol, bați oul cu laptele, uleiul și vanilia. Torni ingredientele lichide peste cele uscate și amesteci. Adaugi merele cubulețe și le încorporezi ușor.
Umpli formele de brioșe, unse în prealabil cu puțin unt, cu acest aluat, aproximativ 3/4.
Coci 20-25 de minute, până sunt crescute și trec testul scobitorii. Le lași să se răcească complet.
Pentru glazură, bați crema de brânză cu untul moale, cu zahărul pudră și cu vanilia, până devine o cremă fină. Pui crema într-un poș și o întinzi pe fiecare brioșă.
Așezi câte o felie de măr uscat deasupra fiecărei brioșe și presari ușor scorțișoară.