Bruschete cu piersici

Bruschetele cu piersici sunt o variantă delicioasă și rafinată a bruschetelor clasice, combinând dulceața piersicilor coapte cu savori contrastante precum brânza cremoasă și ierburi proaspete.

bruschete cu iersici jpg

Ingrediente

2 piersici coapte

100 g baby spanac

100 g prosciuto

150 g brânză stracciatella

2 ciabatta

2-3 linguri ulei de măsline

1 cățel de usturoi

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tai ciabatta pe lung, iar feliile obținute le așezi într-o tavă și le ungi ușor cu ulei de măsline. Le coci în cuptor aproximativ 5 minute sau până devin aurii și crocante. Scoți feliile din cuptor și le freci ușor pe o parte cu cățelul de usturoi pentru aromă.

Speli și tai piersicile felii, și le pui pe foc într-o tigaie grill aproximativ 2 minute pe fiecare parte

Așezi pe fiecare felie de pâine câteva frunze de spanac proaspăt, adaugi feliile de piersici deasupra spanacului și pui câte o bucată de prosciuto peste piersici. Adaugi câte o lingură de brânză stracciatella peste prosciuto, iar la final felii de piersici. Presari puțină sare și piper peste fiecare bruschetă și stropești cu puțin ulei de măsline.