Bulete de pește
Ca aperitiv sau chiar și ca garnitură aceste buletele pot fi servite la pranz sau la cină.
Ingrediente
500 g pește file
1 morcov mediu
1 ceapă
1 cartof mediu
2 căței de usturoi
1 ou
1 legătură mărar
3 linguri pesmet (făină)
ulei, pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare
Pui apă la fiert și, când clocotește, adaugi peștele, îl lași să fiarbă 3 minute, îl scurgi bine, iar când s-a răcit, îndepărtezi oasele.
Tai ceapa foarte mărunt, dai morcovul și cartoful prin răzătoarea mică, le storci bine și zdrobești usturoiul. Rupi peștele în bucăți foarte mici și îl amesteci cu legumele mărunțite, adaugi oul bătut, mărarul tocat fin, sare și piper, după gust.
Iei din compoziție și modelezi bulete de mărimea unei nuci sau chiar și mai mari, le dai prin pesmet (făină) și le prăjești în uleiul încins. Le scoți pe prosoape absorbante și le servești ca aperitiv, cu sos de smântână cu usturoi sau cu sos de roșii cu mirodenii.