Carpaccio de gulii cu creveți

Fiecare îmbucătură aduce confort, plăcere și o doză de răsfăț culinar.

carpaccio de gulii cu creveti jpg

Ingrediente

1 gulie mare

200 g creveți decorticați, cu coadă

2 linguri ulei de măsline

1 cățel usturoi

1 ardei iute mic

sare și piper, după gust

câteva frunze de rucola

Pentru vinegretă:

3 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță muștar Dijon

1 linguriță miere

coaja rasă de la ½ lămâie

sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Cureți gulia și o tai felii foarte subțiri. Le așezi pe un platou, ușor suprapuse tip evantai.

Amesteci ingredientele pentru vinegretă într-un borcănel și agiți bine până se emulsionează. Torni vinegreta peste feliile de gulie și lași 5 minute să se marineze ușor.

Încălzești o tigaie cu 2 linguri de ulei, adaugi usturoiul zdrobit și ardeiul iute. Pui creveții și îi sotezi 2–3 minute, până devin roz și ușor rumeniți. Condimentezi cu sare și piper.Așezi creveții peste feliile de gulie, presari frunze de rucola și puțină coajă rasă de lămâie pentru prospețime.