Carpaccio de gulii cu creveți
Fiecare îmbucătură aduce confort, plăcere și o doză de răsfăț culinar.

Ingrediente
1 gulie mare
200 g creveți decorticați, cu coadă
2 linguri ulei de măsline
1 cățel usturoi
1 ardei iute mic
sare și piper, după gust
câteva frunze de rucola
Pentru vinegretă:
3 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță muștar Dijon
1 linguriță miere
coaja rasă de la ½ lămâie
sare și piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cureți gulia și o tai felii foarte subțiri. Le așezi pe un platou, ușor suprapuse tip evantai.
Amesteci ingredientele pentru vinegretă într-un borcănel și agiți bine până se emulsionează. Torni vinegreta peste feliile de gulie și lași 5 minute să se marineze ușor.
Încălzești o tigaie cu 2 linguri de ulei, adaugi usturoiul zdrobit și ardeiul iute. Pui creveții și îi sotezi 2–3 minute, până devin roz și ușor rumeniți. Condimentezi cu sare și piper.Așezi creveții peste feliile de gulie, presari frunze de rucola și puțină coajă rasă de lămâie pentru prospețime.