Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet FOTO

Acum poţi să te bucuri de gustul delicios al ciupercilor umplute fără să depui efort şi fără să petreci mult timp în bucătărie. Ţi-am pregătit o reţetă rapidă pentru o garnitură simplă, pe care o poţi servi în orice seară a săptămânii, la cină. Încearcă şi tu aceste ciuperci în crustă de pesmet!
Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet - Ingrediente
450 g ciuperci Champignon 2 linguri de apă 25 g pesmet 2 linguri parmezan ras 2 linguri pătrunjel tocat ¼ linguriţă cimbru (proaspăt sau uscat) 1 căţel de usturoi, tocat ¼ linguriţă sare grunjoasă piper negru măcinat, după gust 2 linguri ulei de măsline, pentru stropit spray pentru gătit cu ulei de măsline, opţional
Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tai partea de jos a picioruşelor ciupercilor. Apoi, folosind un prosop umed de hârtie, îndepărtezi uşor murdăria de pe ciuperci. Le tai în sferturi sau jumătăţi, în funcţie de cât de mari sunt. Torni apa într-o tavă de copt potrivită, apoi aşezi ciupercile într-un singur strat, deasupra apei.

Într-un bol mic, combini următoarele ingrediente: pesmetul, parmezanul, pătrunjelul, cimbrul, usturoiul, sarea şi piperul. Presari acest amestec în tavă, peste ciuperci. Le stropeşti uniform cu ulei de măsline sau pulverizezi puţin dintr-un spray pentru gătit cu ulei de măsline, astfel încât ciupercile să fie acoperite uniform.

Dai la tava neacoperită cuptor, până când se rumenesc ciupercile, aproximativ 20 de minute. Serveşti aceste ciuperci în crustă de pesmet calde sau reci.

Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie
Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie
Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO
Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO
Salată de ciuperci cu maioneză
Salată de ciuperci cu maioneză
Gnocchi de cartofi cu ciuperci şi feta
Gnocchi de cartofi cu ciuperci şi feta