Chifteluțe cu mazăre și dovlecel
Aceste chifteluţe delicioase sunt preparate din boabe de mazăre şi dovlecel. Sunt delicioase şi uşor de preparat. Aşteptăm să ne spuneţi cum v-au ieşit!
Ingrediente
1 dovlecel
1 ardei gras galben
3 fire ceapă verde
1 cartof fiert
1 morcov
100 g boabe mazăre fierte
2 ouă 2 linguri făină
2 vârfuri de cuțit praf de copt
sare piper
ulei, pentru prăjit
Cum faci chifteluțe cu mazăre și dovlecel
Razi dovlecelul și îl storci bine, dai morcovul și cartoful fiert prin răzătoare, tai cubulețe ardeiul gras, toci ceapa, iar boabele de mazăre le zdrobești cu furculița.
Pui toate legumele într-un bol și adaugi ouăle, făina, praful de copt, pui sare și piper după gust și amesteci până obții textura cremoasă pentru chiftele.
Formezi chiftelele după bunul plac, le prăjești în ulei încins pe ambele părți și le scoți pe un șervet absorbant.