Chifteluțe cu usturoi verde

Chifteluțele cu usturoi verde sunt fragede, aromate și perfecte pentru o masă delicioasă.

chifteluste cu usturoi verde jpg

Ingrediente

4 fire usturoi verde

3 ouă

2 fire ceapă verde

1 cană făină

200 g telemea rasă

1 legătură pătrunjel

sare

piper

250 g lapte bătut, gras

4 g bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Speli usturoiul și ceapa verde sub jet de apă, le tai mărunt și le lași la scurs.

Separat, într-un bol, amesteci făina cu laptele, cu ouăle, cu telemeaua, cu pătrunjelul tocat, cu bicarbonatul, cu ceapa și cu usturoiul verde. Bați bine cu telul să se omogenizeze ingredientele. Potrivești gustul de sare și de piper, și lași compoziția deoparte 20 de minute.

Faci din compoziție bile pe care le aplatizezi între palme. Prăjești chiftelele până ce s-au rumenit uniform. Servești cu orez cu spanac.