Chifteluțe cu usturoi verde
Chifteluțele cu usturoi verde sunt fragede, aromate și perfecte pentru o masă delicioasă.

Ingrediente
4 fire usturoi verde
3 ouă
2 fire ceapă verde
1 cană făină
200 g telemea rasă
1 legătură pătrunjel
sare
piper
250 g lapte bătut, gras
4 g bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Speli usturoiul și ceapa verde sub jet de apă, le tai mărunt și le lași la scurs.
Separat, într-un bol, amesteci făina cu laptele, cu ouăle, cu telemeaua, cu pătrunjelul tocat, cu bicarbonatul, cu ceapa și cu usturoiul verde. Bați bine cu telul să se omogenizeze ingredientele. Potrivești gustul de sare și de piper, și lași compoziția deoparte 20 de minute.
Faci din compoziție bile pe care le aplatizezi între palme. Prăjești chiftelele până ce s-au rumenit uniform. Servești cu orez cu spanac.