Chifteluțe de cod

Prin simplitatea ingredientelor, chifteluțele de cod reflectă spiritul bucătăriei tradiționale spaniole: modestă, dar plină de savoare.

chiftelute de cod jpg

Ingrediente

500 g file de cod fiert

3 cartofi fierți în coajă

4 fire pătrunjel

pesmet

făină

4 ouă

1 legătură ceapă verde

sare

piper

ulei

salată rucola

felii roşii

Mod de preparare

Cureți și tai cartofii cubulețe. Mărunțești peștele și îl zdrobești cu furculița, ca pe piureul de cartofi. Toci mărunt ceapa verde și pătrunjelul, apoi le amesteci cu peștele, cu 2 ouă, cu 2 linguri de pesmet, cu sare și cu piper, după gust. Omogenizezi compoziția. Îți ungi mâinile cu ulei și formezi chifteluțele, pe care le așezi pe o farfurie.

Separat, pui pe o farfurie făină, pe alta pesmet și spargi ouăle rămase într-un bol. Treci chifteluțele formate prin făină, prin ouă și prin pesmet, apoi le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 30 de minute.

Servești chifteluțele alături de felii de roșii și de salată rucola.