Chifteluțe de cod
Prin simplitatea ingredientelor, chifteluțele de cod reflectă spiritul bucătăriei tradiționale spaniole: modestă, dar plină de savoare.

Ingrediente
500 g file de cod fiert
3 cartofi fierți în coajă
4 fire pătrunjel
pesmet
făină
4 ouă
1 legătură ceapă verde
sare
piper
ulei
salată rucola
felii roşii
Mod de preparare
Cureți și tai cartofii cubulețe. Mărunțești peștele și îl zdrobești cu furculița, ca pe piureul de cartofi. Toci mărunt ceapa verde și pătrunjelul, apoi le amesteci cu peștele, cu 2 ouă, cu 2 linguri de pesmet, cu sare și cu piper, după gust. Omogenizezi compoziția. Îți ungi mâinile cu ulei și formezi chifteluțele, pe care le așezi pe o farfurie.
Separat, pui pe o farfurie făină, pe alta pesmet și spargi ouăle rămase într-un bol. Treci chifteluțele formate prin făină, prin ouă și prin pesmet, apoi le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 30 de minute.
Servești chifteluțele alături de felii de roșii și de salată rucola.



























