Ciorbă de cârnaţi afumaţi cu zeamă de varză

ciorba de carnati jpg

Preparată în fel şi chip, ar fi bine să mâncăm varză de trei ori pe săptămână pentru că este bogată în vitamine şi minerale.

Ingrediente pentru ciorbă de cârnaţi afumaţi cu zeamă de varză

1 bucată cârnat afumat

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 ţelină

2-3 cartofi

3 frunze varză murată

sare

1 frunză dafin

zeamă de varză

Cum faci ciorba de cârnaţi afumaţi cu zeamă de varză

Toci legumele cubulețe și le pui la fiert în apă cu sare.

După 20 de minute de fiert, adaugi cârnatul tocat rondele și frunzele de varză tăiate mărunt și mai lași la clocotit încă 15 minute. Torni zeama de varză, adaugi frunza de dafin și mai ții să dea în câteva clocote până ce frunza de dafin își lasă aroma, după care o îndepărtezi.

Se poate servi și cu o lingură de smântână.