Ciuperci în sos de unt, cimbru şi usturoi

Ciupercile sunt unul dintre ingredientele tale preferate şi nu mai ştii ce să găteşti cu ele? Inspiră-te din reţeta de mai jos şi rumeneşte-le frumos într-un delicios sos de unt, usturoi şi cimbru. Această reţetă este extrem de simplă şi vei descoperi că ciupercile sunt garnitură perfectă pentru orice preparat.
Ciuperci în sos de unt, cimbru şi usturoi - Ingrediente
450 g ciuperci, curăţate şi spălate 1 lingură ulei sare, după gust piper, după gust 50-60 g unt 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă cimbru, tocat 1 lingură zeamă de lămâie
Ciuperci în sos de unt, cimbru şi usturoi - Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteci ciupercile cu uleiul, sarea şi piperul şi le aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, într-un singur strat, şi le dai la cuptor până când încep să se caramelizeze, aproximativ 20 de minute. La jumătatea intervalului de timp, le amesteci în tavă.
Topeşti untul la foc mediu, până începe să capete o nuanţă arămie, ca de nucă, într-o tigaie antiaderentă. O iei de pe foc şi adaugi usturoiul, cimbrul şi zeama de lămâie. Pui ciupercile rumenite peste untul din tigaie şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Sursa + foto: www.closetcooking.com
Pui cu ciuperci şi orez (gravide)
Pui cu ciuperci şi orez (gravide)