Ciuperci umplute cu spanac şi brânză FOTO
Ciupercile sunt un ingredient care se combină perfect cu aroma brânzei de oaie. Acest preparat se poate face foarte bine şi cu brânză feta sau brânză de capră, iar reţeta este extrem de simplă.
Ingrediente (2 porţii)
500 g ciuperci 2 legături ceapă verde 1 ceapă 150 g brânză de oaie 1/2 linguriţă boia ardei gras 1 praf fulgi de chili sau alt ardei iute 1/2 lingură ulei 150 g spanac sare, după gust piper, după gust nucşoară, opţional
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Toci cât mai fin ceapa albă, iar ceapa verde o tai rondele subţiri. Amesteci brânza, boiaua, fulgii de ardei iute, uleiul vegetal şi ceapa verde într-un bol mic. Condimentezi cu sare şi piper.
Încingi puţin ulei într-o tigaie, la foc mediu, şi sotezi ceapa albă aproximativ 1-2 minute. Apoi adaugi spanacul şi sotezi în continuare, aproximativ 1-2 minute, până se căleşte şi se înmoaie şi iei de pe foc când e gata. Dacă vrei, razi puţină nucşoară.
Tai picioruşele ciupercilor şi îndepărtezi miezul din pălării cu o linguriţă. Obţii un gol în care vei pune umplutura preferată.
Umpli ciupercile fie cu amestecul de spanac, fie cu amestecul de brânză şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai ciupercile la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 12-15 minute sau până când se topeşte brânza şi se rumeneşte.