Clătite aperitiv

clatite aperitiv jpg

Aceste clătite sunt ideale și pentru micul dejun sau gustare.

Ingrediente

1 cană făină

2 ouă

1 avocado

1 cană lapte

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță piper

2 căței de usturoi

1 cană spanac proaspăt

1 cană telemea rasă

2 linguri ulei de măsline

1 cană ciuperci

muguri de pin, pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci făina, ouăle, laptele, sarea și piperul până când se formează o compoziție omogenă. Lași 10 minute.

Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu, torni uleiul de măsline, pui usturoiul pisat și spanacul și călești 5 minute sau până când se înmoaie bine. Iei de pe foc, lași să se răcească, apoi amesteci cu brânza rasă și avocadoul și pasezi până obții o compoziție cremoasă.

Separat, tragi ciupercile la tigaie cu puțin unt până se elimină apa și se rumenesc bine.

Între timp, coci clătitele: torni un polonic din compoziție în tigaia unsă cu puțin ulei și uniformizezi ca să obții forma de clătită. Lași aproximativ 2 minute sau până când marginile devin aurii și încep să se desprindă de tigaie. Întorci clătita și o mai lași pe foc încă 30 de secunde. Repeți procesul până când termini compoziția.

Umpli fiecare clătită cu amestecul de spanac, brânză rasă și avocado. Rulezi clătitele și le aranjezi pe un platou, iar deasupra pui ciupercile sotate. Decorezi cu muguri de pin și busuioc proaspăt.