Conopidă cu sos de iaurt
Conopida cu sos de iaurt este un preparat sănătos, ușor și delicios.

Ingrediente
1 conopidă mare
3 linguri ulei de măsline
100 g telemea rasă
250 g iaurt grecesc
½ lingură paprică afumată
½ lingură praf de usturoi
½ linguriță piper
1 linguriță rasă de sare
zeama de la ½ lămâie
2 căței de usturoi
½ legătură mărar
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Speli bine conopida și o tai în buchețele mai mici pe care le pui într-o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol, amesteci uleiul de măsline cu sare, piper, paprică și praful de usturoi, și ungi buchețelele de conopidă cu acest sos astfel încât să le acoperi uniform. Dai tava la cuptor până ce buchețelele de conopidă s-au rumenit bine pe toate părțile.
Într-un bol, prepari sosul: amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, brânza rasă fin, zeama de lămâie și mărarul tocat. Servești ornat cu pătrunjel proaspăt.